Hirvelän kylä

hirvelanKylataloTieltaVaakaHirvelä on Sippolan kirkonkylästä Kaipiaisen suuntaan. Kylässä oli aiemmin kauppa, posti, pankki, koulu, huoltoasema, vanhainkoti ja hautausmaa. Viimeisin on vieläkin jäljellä ja taitaa pysyäkin. Hirvelän hautausmaajuhla kesäisin yli 100 vuotta on vanha perinne, johon kuuluu jäätelön syöminen väliajalla. Vanhainkodin tiloissa toimii yksityinen hoitokoti. Alakoulu on urheiluseura Hirvelän Hirvien omistuksessa kyläntalona ja kuntosalina. Tanssilavalla humppa raikaa kesäisin.

Hirvelään kuuluu pienempiä kyliä ja kulmakuntia: Silmu, Raussi, Sipunsaari, Saittara, Turpaa, Metsäpohja ja Uutelankulma. Raussin entisen koulun seutuvilla toimii golf-kenttä viihtyisine paviljonkeineen.

Suurimpia yrityksiä ja työllistäjiä ovat Raussin Metalli, Anjalankosken Terästyö ja Hirvelän Hoivakoti. Maatalous on hiljalleen hiipunut, lypsykarjatiloja taitaa pari vielä olla jäljellä, muuten tuotanto on enimmäkseen sivutoimista. Hirvelässä on oma vesiosuuskunta ja vedenottamo.

Luonnonrauhaa ja kauneutta riittää kylässä ihailtavaksi. Järviä useita: Orijärvi, Saittaranjärvi, Niemijärvi ja Ravitunjärvi. Lisäksi on Silmunjoki ja Summanjoki, jossa viehekalastusalue. Metsästysmahdollisuudet ovat hyvät. Kylä jakautuu kahteen metsästysseuraan: Hirvelän metsästysyhdistys suurimmalla osalla aluetta ja Saittaralla ja osin Turpaalla Lampivuoren metsästäjät.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *