MLL:n Sippolan osasto

Tänä päivänä MLL:n Sippolan yhdistys on hiljaisemman vaiheen jälkeen jälleen vireä paikallisosasto, joka pyrkii järjestämään paikallisesti toimintaa ja elämyksiä lapsille, nuorille sekä perheille. Vuonna 2014 vietämme 90-vuotis juhlavuottamme!

MLL:n Sippolan yhdistyksellä on pieni mutta sitäkin tehokkaampi hallitus, joka järjestää paikallisille lapsille ja lapsiperheille ohjelmaa: konsertteja, bussiretkiä, kirppistapahtumia, liikuntakerhoja, perhekahvilaa ynnä muuta. Useasti olemme myös toisten järjestämissä tapahtumissa pitämässä kahviota ja näin keräämme varoja tapahtumia varten. Kaikki tapahtumat järjestetään talkooperiaatteella, ja kaikki ovat tervetulleita auttamaan. Kiinnostuneet voivat ottaa yhteyttä esimerkiksi hallituksen jäseniin.

Lisätietoja yhdistyksemme toiminnasta löytyy nettisivuiltamme sippola.mll.fi

sekä facebook -ryhmästämme ”MLL:n Sippolan yhdistys”. Sähköpostia voi lähettää osoitteeseen MLLSippola@gmail.com, puheenjohtaja Laura Salo vastaa myös tiedusteluihin numerossaan 050-5187387.

MLL:n Sippolan yhdistyksellä on pitkä historia:

”Kenraali Mannerheimin Lastensuojeluliiton Sippolan (maaseutupuolen) osasto perustettiin huhtikuun 27p:nä 1924. Perustava kokous pidettiin Sippolan kirkonkylän kansakoululla sosiaaliministeriön edustajan E. Mandelinin ”toimeksiannosta” ja kasvatuslaitoksen johtajan A.S. Roosin kokoonkutsumana. … Perustamisen jälkeisten lähivuosien toiminta keskittyi lahjoituksina ja jäsenmaksuina saatujen sekä liitolta tulleiden avustusten jakeluun pitäjän eri kylä- ja kulmakunnille, niihin kohteisiin, missä aineellinen hätä ja elämälle välttämättömien ruoka ja vaatetarvikkeiden puute vaikeimmin esiintyivät.”

Lainaukset V.Kuparisen 16.4.1960 päivätystä tekstistä.

MLL:n Sippolan yhdistyksellä on ollut suuri vaikutus myös paikalliseen elämään ja kylänraitin ilmeeseen mm. yhdessä kunnan kanssa rakennetun terveystalon ja Orijärven rantaan 50-luvulla rakennetun uimalaitoksen muodossa.

Myöhemminkin toiminta on ollut vilkasta 60-luvulta eteenpäin. On järjestetty uimakoulua, päiväkerhoa, partiotoimintaa, liikunta- ja kuvataidetapahtumia, sekä lahjoitettu mm. suksia ja esimerkiksi kiipeilyteline nykyään entisen neuvolan pihalle.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *